mandag 26. oktober 2009

Livet i La Paz

Ungane trivst godt i den nye barnehagen her i Bolivia. Dei gjer mange kjekke ting. Ein dag var dei i planetarium, og det var stor stas. Dessutan er det mykje snop å hala når nokon i barnehagen har bursdag. Det syns dei er heilt topp, medan foreldrene er litt meir skeptiske. Kvar laurdag er dei i eit symjebasseng, og det er eit av vekas høgdepunkt. Gaute er og med på turn ein eller to gonger i veka, og øver på ulike turnøvingar på golvet heime. Annankvar torsdag er det klubb, då samlast alle ungane til utsendingane seg og har eit eller anna opplegg. Det er også veldig populært. Dei lærer stadig fleire ord på spansk, og Gaute rettar somme gonger på foreldra som etter beste evne prøver å uttale dei spanske orda. På biletet har han nett vore på landskamp Bolivia- Brasil. Det var stor stas då Bolivia vann 2-1.

Kari snakkar mykje om dei nye vennene i barnehagen. Også ho plukker stadig opp nye spanske ord. Rett som det er syng ho på nye songar ho har lært i barnehagen.

Magnus har lært å gå! Nå er det å bære ting og å trille ting som er mest populært. Han er ein meget bestemt herremann. Heilt uforståeleg korleis me kunne få så bestemte ungar...

Me vaksne studerer spansk ved eit språkinstitutt fem dagar i veka. Det er godt å merke at me fortår meir og meir, og at det går stadig betre å gjere seg forstått. Samtidig kunne me nok ønskje at det gjekk endå fortare, med tanke på at me allereie har "brukt opp" omlag 100 av dei 400 timane me har med språkundervisning før me skal ut i arbeid.

På fritida går det i sosiale samankomstar av ulikt slag, trening (Magne går på spinning ein til to gonger i veka, medan Torborg satsar på at høgdebuing er godt nok...) og me har funne ei kyrkje som me trivst i.

Det går mot sommar. Her er det veldig godt klima. 15-25 grader og stort sett sol. Gaute er storvegs nøgd med at han slepp å gå med stilongs.

Alt godt til alle!




Posted by Picasa

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar